Örömfotózás, jegyes fotózás

Mai cikkünkben a jegyes fotózással foglalkozunk, ami az utóbbi időben észrevétlenül szerves része lett a nagy nap előtti készülődésnek.

A jegyes fotózás egy olyan esemény az esküvő napja előtt, amikor a pár és a választott fotós - aki ha minden jól megy, a nagy nap feledhetetlen pillanatait is megörökíti majd – közelebbről is megismerhetik egymást. De miért is jó mindez? Ez lényegében egy próba fotózás, ahol a fényképész megismeri a jegyesek szokásait, mozdulatait (pl. összebújós, romantikázós típusúak vagy inkább viccelődőek, esetleg a távolba merengők?), kitapasztalja a pár számára legelőnyösebb beállításokat, így a nagy napon garantáltan tökéletes képek készülhetnek majd. Az előzetes ismertség pedig hozzájárul ahhoz, hogy az esküvőn oldottabb legyen a hangulat, mivel nem egy vadidegen kattintgat majd ránk a sarokból.

questions-to-ask-your-wedding-photographer-630.jpg

De természetesen ezt a párfotózást nem egy protokolláris, stúdiós főpróbának kell felfogni, hanem egy óriási bulinak, egy örömfotózásnak! Ez a pár óra ugyanis csak az ifjú párról szól! Tematikáját tekintve általában egy, a pár megismerkedéséhez, mindennapjaihoz szorosan kötődő helyszínt választanak, ahol a fotós úgymond dokumentál egy „utolsó randit”, mielőtt a jegyesek összeházasodnak. Ilyenkor a pár „utcai”, de csinos öltözékben érkezik (amit a fotós általában segít kiválasztani, ha nem vagyunk biztosak benne, mi állna jól nekünk), s nem ritka, hogy a menyasszony egybe köti a próba sminkeléssel a „randevút”, de ha úgy kényelmesebb számunkra, akár fehér póló –farmer összeállításban is érkezhetünk, csak a jókedvünket ne hagyjuk otthon!

Ezen a napon a pár újra átélheti az első találkozás örömének mindent elsöprő érzését és önfeledten élvezheti egymás társaságát az esküvői szervezkedés édes bonyodalmainak közepette, és ráadásként mindezt profi kezek fogják dokumentálni, hogy az unokáknak is megmutathassuk, hol ismerkedtünk meg. Feszengenünk pedig semmi esetre sem szabad, hiszen az itt készülő képek csak egy gyönyörű kezdet újra álmodott pillanatait örökítik meg a számunkra, amiből töltekezhetünk a nagy nap előtt.

A jó hír pedig az, hogy ez a fotózás általában nem jelent plusz költséget az ifjú párnak, ugyanis többnyire az esküvői fotózási csomag ára már tartalmazza ezt a lehetőséget, s ha így van, feltétlenül vegyétek igénybe, mert garantáltan felejthetetlen élmény lesz!