Kell-e a házassági papír?

Régebben elképzelhetetlen volt leélni egymással úgy egy életet, hogy az aláírásunk maximum a villanyszámlán szerepelt együtt. Manapság azonban egyre több pár dönt úgy, nem fogadnak egymásnak örök hűséget az oltárnál, mondván, ők papír nélkül is szeretik egymást. Ezen a ponton azonban érdemes megvizsgálnunk magunkban pár kérdést!

images.jpg

Biztonsági játékosok

Sokáig gondolkodtunk, melyik ponttal kezdjük, de essünk át a nehezén kezdésnek, hogy édes lehessen a befejezés! Ha nem akarom ország világ előtt kinyilvánítani, hogy az ember, aki mellé minden este lefekszem életem párja, akkor valójában a házasságot nem akarom vagy őt? Kicsit még magam mellett tartom, de ha jön egy jobb, majd gyorsan lecserélem, elvégre nem írtam alá semmit? És addig sem kell, szembenéznek az egyedülléttől való félelemmel. Szomorú, de biztonsági játékosok igenis léteznek a párkapcsolatok világában, és igenis tartsd magad többre annál, minthogy „ugródeszkának” használjon téged valaki! Neked is jár, hogy valaki megbecsüljön, és szívesen álljon melléd az oltárnál! Szeretni és szeretve lenni felbecsülhetetlen.

25-a-jubilee-weekend-wedding-with-wellies.jpg

Akik félnek a papírtól

Napjainkban a mobilunk már landol is a kukában, ha elromlott vagy kijött egy jobb széria. Ez a mentalitás pedig átragad az emberekre, és sokan félnek egy életre elköteleződni, amikor azt sem tudni, holnap lesz-e még állni fog-e a ház a fejünk felett. Sokan félnek a papírozástól, mert az olyan hivatalosnak tűnik, nem lehet visszavonni csak úgy, ha már aláírtuk. De kérdezem én, amikor remegő kézzel beadtuk a töri dolgozatunkat általános iskolában, nem volt nagyszerű érzés visszakapni csillagos ötös értékeléssel? A példa kicsit furának tűnhet, de a lényeg csak annyi: ne féljünk, ez az egész nagyon jól is elsülhet, és a jó hír, hogy ez csakis kettőnkön múlik! Ez az egész csak rajtunk múlik, ha kétségeink vannak, akkor pedig hallgassunk a szívünkre, az sosem hazudik!

A lázadók

Előfordulhat azonban, hogy a pár egyik vagy másik tagja a rendszerrel nem ért egyet, ami a házasság intézményét körül öleli ebben a rohanó világban, de azon elgondolkodtunk már, hogy hogyan is esik ez a másiknak? Ér-e annyit az ellenállásunk, mint boldognak látni életünk szerelmét?

3-768x518.jpg

Kettesben

Vannak olyanok is, akik magát az esküvőt szívesen megtartanák, de nem 200 fő előtt, sértődést pedig nem akarnak a meghívókból. Ez a legkönnyebb eset, hiszen itt mindkét fél „benne lenne a buliban”. Akkor mégis mi tart vissza minket? Egy egzotikus helyen, kettesben kimondott boldogító igen naplementekor, bokáig az aranyló homokban örök emlék lesz mindkettőtöknek, amire 60 év múlva is mosollyal az arcotokon emlékezhettek vissza!

Én ezt választottam:)